Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Οι Sex Pistols έρχονται στη μικρή οθόνη

Όσα ξέρουμε για τη νέα βιογραφική σειρά των Sex Pistols.

Sex Pistols

Οι Sex Pistols ήταν πάντα από εκείνες τις επίμαχες, αμφιλεγόμενες μπάντες, την ιστορία των οποίων δεν βαριόμαστε ποτέ να εξετάζουμε. Υπεύθυνοι σε μεγάλο βαθμό για τη δημιουργία του mainstream punk κινήματος στη Βρετανία, οι Sex Pistols συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο επαναστατικά σχήματα στη μουσική ιστορία. Ξεκίνησαν στο Λονδίνο το 1975 και μέχρι το 1978 είχαν διαλυθεί. Στην ουσία είχαν μόνο ένα καλό στούντιο άλμπουμ. Το “Never Mind The Bollocks” όμως έγινε το σήμα κατατεθέν της UK punk. Το 1979 ο Sid Vicious πεθαίνει από υπερβολική δόση ηρωίνης. Την προηγούμενη χρονιά είχε συλληφθεί ως ύποπτος για το φόνο της κοπέλας του, Nancy Spungen. Τα εναπομείναντα μέλη, Johnny Rotten, Steve Jones, Paul Cook, καθώς και ο μπασίστας που είχε αντικαταστήσει ο Sid, Glen Matlock, επανενώθηκαν εφήμερα για μια περιοδεία το 1996.

YouTube video

Στη σύντομη καριέρα τους κατάφεραν να προκαλέσουν το διχασμό, την αήδια αλλά και την αγάπη ενός έθνους. Tο “God Save The Queen” με το οποίο άσκησαν κριτική στον κομφορμισμό των Βρετανών και τη σχέση τους με το στέμμα, έγινε ένα από τα λογοκριμένα κομμάτια στην ιστορία της χώρας. Ωστόσο τέσσερις δεκαετίες αργότερα, οι πρωτοπόροι Sex Pistols αναγνωρίζονται για τη συμβολή τους στην punk rock και την επιρροή τους σε δεκάδες άλλους καλλιτέχνες και μπάντες.

Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol

Πολλά έχουν ειπωθεί για τους Sex Pistols. Ντοκιμαντέρ, βιβλία, προσπαθούν ακόμα να αποκωδικοποιήσουν την ιστορία της μπάντας που συνεχίζει να μαγνητίζει το κοινό με την ωμότητα, την οργή και τον ήχο της. Το 2016 ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Steve Jones, κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol. Και ποιός καλύτερα μπορεί να μοιραστεί την ιστορία των Sex Pistol από έναν Sex Pistol;

Sex Pistols

“Pistol”

Βασισμένη σε αυτό το βιβλίο θα είναι η νέα μίνι-σειρά για τους Sex Pistols. Τη σκηνοθεσία της σειράς έχει αναλάβει ο Danny Boyle (Trainspotting, 28 Days Later), ενώ το “Pistol” θα αποτελείται από 6 επεισόδια. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Toby Wallace ως Steve Jones, Anson Boon ως Johnny Rotten και Louis Partridge ως Sid Vicious. Το καστ συμπληρώνουν οι Jacob Slater ως Paul Cook, Fabien Frankel ως Glen Matlock, και Emma Appleton ως Nancy Spungen. Ακόμα, η Maisie Williams του Game of Thrones υποδύεται τo punk μοντέλο, Jordan. Τα γυρίσματα αναμένονται να ξεκινήσουν το Μάρτιο.

YouTube video

Ο Danny Boyle μιλώντας σχετικά με τους Sex Pistols και τη σειρά δήλωσε.: “Φανταστείτε να μπαίνετε στον κόσμο του “The Crown” και του “Downton Abbey” με τους φίλους σας. Να ουρλιάζετε τα τραγούδια σας και την οργή σας σε όλα όσα αυτά εκπροσωπούν. Αυτή ήταν η στιγμή που η βρετανική κοινωνία και κουλτούρα άλλαξαν για πάντα. Ήταν το σημείο έκρηξης για το βρετανικό street culture. Όταν απλοί νέοι απέκτησαν τη δική τους σκηνή και εξέφρασαν την οργή και το στυλ τους. Και όλοι έπρεπε να κοιτάξουν και να ακούσουν. Να τους φοβηθούν ή να τους ακολουθήσουν. “

“Οι Sex Pistols. Στο επίκεντρο ένας νεαρός, χαρισματικός, αναλφάβητος κλεπτομανής. Ένας ήρωας για την εποχή. Ο Steve Jones, που σύμφωνα με τα δικά του λόγια, έγινε ο 94ος σπουδαιότερος κιθαρίστας όλων των εποχών. Έτσι έφτασε εκεί.”

Item added to cart.
0 items - 0,00