Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Record Store Day 2018: Super προσφορές σε κεφαλές πικάπ!

Record Store Day 2018!

Mark your calendars για το Σάββατο 21 Απριλίου και αγόρασε όλα τα απαραίτητα για το πικάπ σου σε σούπερ τιμές!

Το ετήσιο event που τιμάει το βινύλιο και τα αγαπημένα ανεξάρτητα δισκάδικα, σε όλο τον κόσμο, επιστρέφει. Όπως πάντα, σε ένα ανοιξιάτικο Σάββατο του Απριλή, γιορτάζουμε με καλές μουσικές, εκπτώσεις και πάρτι.

Κεφαλές Πικάπ

Previously on Discobole, σας έχουμε μιλήσει για τη σημασία της καθαριότητας -όχι προσωπικής, αν και αυτό είναι σημαντικό- αλλά των βινυλίων σου. Είτε έχεις μικρή, είτε μεγάλη συλλογή φρόντισε να την περιποιήσε συχνά, για δίσκους που κρατάνε μια ζωή. Πολλές φορές, παραβλέπουμε τις κεφαλές πικάπ και τις βελόνες, που κι αυτές χρειάζονται καθάρισμα και αλλάγη μετά από κάποιο διάστημα.

Για τον τέλειο ήχο, η επιλογή κεφαλής, ενισχυτή, ηχείων και του ίδιου του μηχανήματος είναι πολύ σημαντική. Η ιδέα είναι πως είναι καλύτερο να επενδύσεις περισσότερο στο πικάπ και στην κεφαλή του παρά στο δίσκο βινυλίου. Διότι, ένα μέτριας ποιότητας βινύλιο μπορεί να σωθεί στον ήχο από ένα καλό μηχάνημα, όμως το ίδιο δεν ισχύει για την αντίθετη περίπτωση.

Τι είναι οι κεφαλές πικάπ;

Κεφαλές πικάπ, κεφαλοβελόνες, βελόνες ή stylus. Είναι το εξάρτημα που ακουμπάει πάνω στις αυλακώσεις του βινυλίου και “διαβάζει” τις πληροφορίες που βρίσκονται εκεί. Τα σήματα που λαμβάνει ταξιδεύουν μέσα από τα καλώδια στον ενισχυτή και από ‘κει behold, μουσική. Το εξηγώ πολύ λιτά, αλλά πιστέψτε με it’s a science. Η κεφαλή του πικάπ στην ουσία κάνει την ανάποδη δουλειά από το ηχείο. Μετατρέπει τις μηχανικές κινήσεις σε ηλεκτρικό σήμα.

Οι κεφαλές πικάπ κατά κανόνα είναι δύο ειδών, Moving Magnet και Moving Coil. Για lower cost τα ΜΜ είναι αρκετά τίμια και έχουν καλό value for money. Από την άλλη τα MC είναι γενικά πιο προηγμένα και απευθύνονται σε ήχο υψηλότερης ποιότητας.  Αν διαλέξεις σωστά και τα δύο μπορούν να σου χαρίσουν άψογο αναλογικό ήχο όποτε μην αγχώνεσαι. Παρακάτω σου έχουμε τις καλύτερες επιλογές.

Παρακάτω θα βρεις τις καλύτερες κεφαλές πικάπ:

Κεφαλές Πικάπ

Κεφαλές πικάπ all-purpose σε μονή ή διπλή εκδοχή για εξαιρετικό ήχο και αντοχή στο χρόνο.

Κεφαλή πικάπ πολλαπλών εφαρμογών, για τέλειο ήχο σε κάθε είδος μουσικής.

Single ή twin κεφαλές πικάπ με optimized voltage, για λιγότερο θόρυβο και μειωμένη αναπαραγωγή συχνοτήτων όπου υπάρχουν ελαττώματα στο δίσκο, για καλύτερη ακουστική και μικρότερη φθορά.

Κεφαλές πικάπ ιδανικές για DJs σε κλαμπ και στούντιο περιβάλλον, με την καλύτερη αναπαραγωγή ήχου και ειδική βελόνα που εφαρμόζει άψογα στις αυλακώσεις του δίσκου, για μεγαλύτερη λεπτομέρεια και καθαρό ήχο. Και σε twin έκδοση.

Με εξαιρετική απόδοση, ιδανική σε μουσικές με βαθύ μπάσο, οι συγκεκριμένες κεφαλές πικάπ  είναι κατασκευασμένες ειδικά για scratch και back-cueing.

Κεφαλή με ελλειπτική βελόνα, για απόλυτη ακρίβεια.

Κεφαλές πικάπ με επαναστατική τεχνολογία, για επαγγελματική χρήση.

Μια από τις κορυφαίες επιλογές από DJs παγκοσμίως, με σφαιρική βελόνα.

Κεφαλή πικάπ σχεδιασμένη για να πιάνει δυναμικό range και υψηλές αποδόσεις, επαγγελματικού επιπέδου.

Και τέλος, μια κεφαλή πικάπ “όλα σε ένα” για ανεπανάληπτο ήχο. Μοναδική ακρίβεια στην αναπαραγωγή, χαμηλή φθορά, βελτιωμένο tracking και εξαιρετικό groove handling. (twin)

Happy Record Store Day!

Κεφαλές Πικάπ

Item added to cart.
0 items - 0,00