Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Ozzy Osbourne: “Αυτό το άλμπουμ μου έσωσε τη ζωή.”

Με το 12ο σόλο άλμπουμ της καριέρας του επιστρέφει ο Ozzy Osbourne.

Το ‘Ordinary Man‘ είναι το πρώτο άλμπουμ που κυκλοφορεί ο Ozzy Osbourne ύστερα από μια δεκαετία.

Ozzy Osbourne

Ο John Michael Osbourne γεννήθηκε στο Birmingham στις 3 Δεκεμβρίου 1948. Μεγάλωσε για να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες στον πλανήτη και η κεντρική μορφή των θρυλικών Black Sabbath. Όμως όλα ξεκίνησαν στα 15 του, όταν άκουσε το “She Loves You” των Beatles. Ήταν τότε που ο Ozzy Osbourne αποφάσισε ότι θέλει να γίνει τραγουδιστής. Σύντομα έβαζε αγγελίες στο μουσικό κατάστημα της γειτόνιας του απ’ όπου και επιλέχθηκε ως τραγουδιστής από τον κιθαρίστα Tommy Iommi και τον μπασίστα και στιχουργό Geezer Butler.

Έκαναν πρόβες απέναντι από τον κινηματογραφό ως Earth, όταν κάποιος αναρωτήθηκε γιατί ο κόσμος γουστάρει τόσο πολύ τις ταινίες τρόμου. “Να γράψουμε τρομακτική για μάγισσες και όλα αυτά.” Κάπως έτσι γεννήθηκε το κομμάτι “Black Sabbath” στο οποίο τελικά μετονομάστηκε η μπάντα.

Με την προσθήκη του ντράμερ Bill Ward, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 1970, σχεδόν από μόνοι τους εφηύραν τη metal μουσική με το ομώνυμο άλμπουμ τους. Και όλα πραγματοποιήθηκαν σε ένα και μοναδικό 12-ωρο session.

Ozzy Osbourne

O Ozzy Osbourne δεν είναι ένας ‘Ordinary Man’

“Είμαι σε ένα γαμημένο σπίτι με ένα τεράστιο μπωλ με κοκαίνη μπροστά μου. Ήταν όταν οι Black Sabbath έκαναν το ‘Vol.4′ και είχαμε νοικιάσει ένα σπίτι στο Bel Air. Σκεφτόμουν ότι κάνει απίστευτη ζέστη και έτσι πάτησα ένα κουμπί στον τοίχο νομίζοντας ότι είναι ο κλιματισμός. Δέκα λεπτά αργότερα έξι περιπολικά βρίσκονται απ’ έξω και μας βαράνε την πόρτα. Είχα πατήσει το συναγερμό. Οπότε φωνάζω “IT’S A RAID” και αρπάζω την κόκα και εγώ και ένας roadie τρέχουμε στο πίσω δωμάτιο. Έχω το μπωλ και αρχίζω να σνιφάρω τα πάντα. Δεν ένιωθα τίποτα. Τελικά λένε: “εντάξει λάθος συναγερμός.” Έπρεπε να πάρω valium για να ηρεμήσω. Από ‘κει βγήκε το κομμάτι “It’s A Raid”.”

YouTube video

Δύο εβδομάδες πριν την κυκλοφορία του νέου σόλο άλμπουμ ‘Ordinary Man’ ο 71-χρονος Ozzy Osbourne διαγνώσθηκε με Parkinson. Για το λόγο αυτό μάλιστα ακυρώθηκαν οι περιοδείες του No More Tours 2 στη Βόρεια Αμερική. Αντί περιοδείας ο Ozzy θα βρίσκεται στην Ευρώπη για έναν κύκλο θεραπειών.

Ωστόσο η διάγνωση του δεν τον σταμάτησε από το να βγάλει καινούρια μουσική, σε σχεδόν μια δεκαετία. Το πώς προέκυψε αυτό είναι λίγο απρόσμενο. Στην ιστορία εμπλέκεται ο Post Malone.

Στο πιο παράξενο από τα παράλληλα σύμπαντα έχουμε τον rap σούπερ-σταρ με το πρόσωπο γεμάτο τατουάζ, Post Malone, να ευχαριστήσουμε για το νέο άλμπουμ του Ozzy Osbourne.

Τον Φεβρουάριο του 2019 ένα σοβαρό ατύχημα όπου ο Ozzy χτύπησε το κεφάλι του, τον άφησε κρεβατωμένο, θυμωμένο και δυστυχή. Ο Post Malone παράλληλα βρισκόταν στο Rainbow Bar & Grill, κάποτε-δεύτερο-σπίτι του Lemmy Kilmister. Εκεί είδε μια φωτογραφία του Ozzy Osbourne να κρέμεται στον τοίχο και του άρεσε τόσο πολύ που την αγόρασε κατευθείαν. Ο συνεργάτης του, Andrew Watt, άκουσε για το περιστατικό και κανόνισε μέσω της κόρης του Ozzy, Kelly, να συνεργαστούν οι δύο τους στο κομμάτι του Post Malone “Take What You Want”.

“Who the fuck is Post Malone?”

Ο Ozzy Osbourne μπορεί να μην ήξερε ποιος ήταν ο Post Malone αλλά ήταν σε άσχημη κατάσταση και ήθελε να κάνει κάτι γι αυτό. Η συνεργασία τους για το κομμάτι πήγε τόσο καλά που ο Watt βρήκε το θάρρος να του προτείνει να κάνουν ένα ολόκληρο άλμπουμ.

“Λυπόμουν τον εαυτό μου, πονούσα. Δεν είχα κάτσει ποτέ για έναν ολόκληρο χρόνο από τη ζωή μου και ακόμα ένιωθα τόσο πολύ πόνο. Ο Andrew Watt, ο Post Malone και η κόρη μου με έβαλαν στην σωστή κατεύθυνση. Αν δεν είναι μεγάλο χιτ δεν πειράζει. Διότι αυτό το άλμπουμ είναι ίσως το πιο σημαντικό που έχω κάνει ποτέ, γιατί μου έσωσε τη ζωή.”

YouTube video

Το άλμπουμ όμως είναι καλό. Περιέχει μια γερή δόση από κλασικό Ozzy Osbourne, μαζί με τo μπάσο του Duff McKagan (Guns N’ Roses) και τα ντραμς του Chad Smith (Red Hot Chili Peppers). Στο άλμπουμ εμφανίζονται επίσης οι Slash, ο Tom Morello , ακόμα και ο Elton John.

Επίσης θα ήταν λάθος να θεωρήσουμε ότι ο Ozzy Osbourne προετοιμάζεται για το τέλος. Οι σκοτεινοί τίτλοι των κομματιών μπορεί να παραπέμπουν σε μεμψιμοιρία αλλά είναι κάθε άλλο.”Πάντα γράφω τα καλύτερα κομμάτια μου για το θάνατο”, εξηγεί πολύ απλά, με χαμόγελο, ο Σκοτεινός Πρίγκιπας.

Ίσως οι μέρες που έκανε τρομακτικές ποσότητες ναρκωτικών, που δάγκωνε τα κεφάλια από νυχτερίδες και περιστέρια, και σνίφαρε μυρμήγκια για να ξεπεράσει τον Nikki Sixx των Motley Crue να έχουν περάσει. Όμως ο Ozzy Osbourne αποδεικνύει πως παραμένει κάτι πολύ παραπάνω από ένας απλός ‘Ordinary Man’.

Original source: NME, Kevin EG Perry

Item added to cart.
0 items - 0,00