Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

‘Great Hallucinations’: Ο νέος δίσκος των Nightstalker

Οι θρυλικοί Έλληνες stoners επέστρεψαν με τον όγδοο δίσκο τους.

Το ‘Great Hallucinations’ των Nightstalker κυκλοφορεί επίσημα από τις 4 Οκτώβρη.

Nightstalker

Ήταν ένα από τα πρώτα συγκροτήματα του είδους στην Ελλάδα. Οι Nightstalker για περισσότερα από 20 χρόνια ριφάρουν με δυνατές κιθάρες και hazy μελωδίες φέρνοντας το stoner rock στην ελληνική σκηνή. Τώρα με το όγδοο άλμπουμ της καριέρας τους, μας θυμίζουν γιατί παραμένουν μια από τις πιο σημαντικές μπάντες στη χώρα μας.

Nightstalker

Ξεκίνησαν το 1989 από τον Αργύρη Γαλιατσάτο ή Argy, lead τραγουδιστή και αρχικό ντράμερ της μπάντας. Μαζί του από την αρχή, ο μπασίστας Ανδρέας Λάγιος, ο Τόλης Μότσιος και ο Ντίνος Ρούλος. Με μουσικό background και επηρεασμένοι από την grunge των 90ς βυθίστηκαν σε μια underground μουσική σκηνή που τότε ήταν γνωστή ως “heavy rock”. Θα μπορούσες να πεις ότι ήταν οι πιονέροι του stoner στην Ελλάδα. Και από το πρώτο τους κιόλας EP ‘SideFX’ το 1994 απέκτησαν cult aκόλουθους.

Οι Nightstalker, βλέπεις, είχαν βρει τον τρόπο να συνδυάσουν τις βαριές κιθάρες και την ωμότητα της rock με ψυχεδελικές μελωδίες και εξαιρετικές γκρουβιές. Διότι οι επιρροές δεν περιορίζονται στην grunge και stoner των Kyuss ή των Monster Magnet. Ή στη metal των Motorhead και Judas Priest. Αν ρωτήσεις τον Argy θα σου μιλήσει για Pink Floyd, Funkadelic, Boney M, Bee Gees. Είναι λεπτές οι ισορροπίες. Υπάρχει ένας ιδιοφυής και ανεπαίσθητος τρόπος με τον οποίο όλα αυτό το εκλεκτικό κράμα βγαίνει προς τα έξω στη μουσική των Nightstalker.

YouTube video

‘Great Hallucinations’

Με ολοκαίνουριες ιδέες και οχτώ νέα κομμάτια οι Nightstalker επιστρέφουν φέτος δισκογραφικά με το ‘Great Hallucinations’. Ο σημερινός κόσμος είναι γεμάτος παραισθήσεις και το άλμπουμ μοιάζει πρόθιμο από την εισαγωγή του “Black Cloud” να τις εξερευνήσει ή και να τις καταρρίψει όλες. Το “Sweet Knife”, από την άλλη, απαντά στην ερώτηση “πώς ακούγονται οι άυπνες νύχτες;”. Στα επτά λεπτά το “Sad Side Of The City” είναι μια ωδή στην ελληνική πραγματικότητα αλλά περισσότερο στα τριάντα χρόνια των Nightstalker στην πόλη, γεμάτη αναμνήσεις. Τα φωνητικά του Argy, στα 50 του χρόνια και με βαρύ personal baggage, είναι ακόμα το ίδιο αξιοσημείωτα και μελωδικά όσο ποτέ. Αυτό είναι εμφανές και στα πιο ήπιων τόνων “Seven Out Of Ten” και “Cursed”.

Ύστερα από τα επίσης δυναμικά “Half Crazy” και “Hole In The Mirror” ο δίσκος συνοψίζεται με το ομώνυμο “Great Hallucinations”. Και λέω συνοψίζεται γιατί εδώ βγαίνει περισσότερο από πουθενά αυτή η εγγενής 70-ιλα, η διάχυτη ψυχεδέλεια. Το εξώφυλλο του δίσκου άλλωστε, φέρνοντας σε Grateful Dead-aισθητική, σε προετοιμάζει γι αυτό.

Αυτό που είναι φανερό είναι πως τα χρόνια δεν έχουν αλλοιώσει την δημιουργικότητα και την όρεξη για hard rock μπλεξίματα για τους Nightstalker. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι τώρα διακρίνεται από μια σοφία και νηφαλιότητα. Για το λόγο αυτό το ‘Great Hallucinations’ ίσως αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη και ολοκληρωτική δουλειά τους to date.

Ολόκληρη η tracklist του δίσκου παρακάτω:

1.”Black Cloud”
2.”Sweet Knife”
3.”Sad Side Of The City”
4.”Seven out of Ten”
5.”Cursed”
6.”Half Crazy”
7.”Hole In The Mirror”
8.”Great Hallucinations”

Item added to cart.
0 items - 0,00