Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Nick Cave: η επιτομή του «σέβομαι το κοινό μου»

Ήταν Ιανουάριος του 2017 όταν και επισημοποιήθηκε η συναυλία του Nick Cave στην Αθήνα. “Ο Nick Cave στις 16 Νοεμβρίου στο γήπεδο του Tae Kwon Do” έλεγε το άρθρο που διάβασα με μεγάλη χαρά. Μέσα στον Φεβρουάριο ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων ηλεκτρονικά: έκλεισα την πρώτη κιόλας μέρας, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Nick Cave: 2 λόγια

Δεν είμαι ο μεγαλύτερος φαν του, δεν ήξερα όλα του τα τραγούδια, ήξερα ότι δεν επρόκειτο για συναυλία-ξεσάλωμα (έπεσα έξω), αλλά δεν ήθελα να την χάσω. Ο Αυστραλός είναι μια τεράστια μορφή της rock, εξαιρετικός μουσικός και στιχουργός, με ισχυρή συναισθηματική ένταση στα τραγούδια και τις ερμηνείες του. Στα μάτια μου ο Nick είναι στην ίδια κατηγορία με καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Αγγελάκας: σπάνιας ομορφιάς χροιά φωνής και εντελώς προσωπικό και ιδιαίτερο στυλ τραγουδίσματος, κάτι ανάμεσα σε τραγούδι και απαγγελία.

Nick Cave Live in Athens

Παρόλο που έφτασα 1 ώρα πριν βγει στη σκηνή, ο χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος στην αρένα και τις κερκίδες. Ο Nick βγήκε στις 22:00 και έδειξε τις προθέσεις του από το πρώτο λεπτό. Έγινε ένα με τον κόσμο, χαιρέτησε με χειραψία όσους τυχερούς ήταν τέρμα μπροστά στην αρένα, ενώ πολλές φορές έπεσε στην αγκαλιά του.

Η καμπάνα στο Red Right Hand ήταν αρκετή για να ξεσηκώσει το κοινό, το οποίο ερωτεύτηκε στη σόλο ερμηνεία του στο Into (πιάνο & φωνή). Ο Nick είπε την πρώτη του καληνύχτα στις 23:30, αλλά δεν έφυγε κανείς. Και όποιος έφυγε έχασε το -ίσως- καλύτερο encore της δεκαετίας. Οι Bad Seeds μπήκαν δυνατά, το γήπεδο πήρε φωτιά και ο Nick Cave μπήκε μέσα στην αρένα και, αφού διέσχισε αναρίθμητο κόσμο που τον αγκάλιαζε, ανέβηκε στα τραπέζια που ήταν δίπλα στο bar. Ήταν ακριβώς μπροστά μου στα 2 μέτρα και πήρε την μπαγκέτα, για να ξεσηκώσει όλο τον κόσμο σε μια 10λεπτη έκδοση του Weeping song που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Αυτό ήταν μόνο η αρχή. Επέστρεψε στη σκηνή, αλλά όχι μόνος: ανέβασε στη σκηνή πάνω από 100 άτομα και το party συνεχίστηκε με το Stagger Lee.

2 πράγματα μου έμειναν πιο έντονα: το πρώτο, πόσο πολύ γεμίζει τη σκηνή αυτός ο άνθρωπος, με τη εκπληκτική του φωνή αλλά και όλη την κινησιολογία του. Είναι τρομερά έντονος ερμηνευτής, δίνει ψυχή σε κάθε στίχο και, μάλλον αυτός είναι και ο λόγος που ιδρώνει τόσο: κάνει κατάθεση ψυχής. Το δεύτερο και κυριότερο: πόσο πολύ σέβεται το κοινό του. Ολόκληρος Nick Cave, φτασμένος, χορτασμένος και τον είδαμε να αγκαλιάζει και να χαιρετάει σχεδόν όλα τα άτομα που ανέβασε στη σκηνή, μετά από μια γεμάτη παράσταση 2 ωρών.

Respect!

Item added to cart.
0 items - 0,00