Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

“My Dear Melancholy,” Το νέο EP του Weeknd

Ο Weeknd επιστρέφει με surprise νέο project με τίτλο “My Dear Melancholy,”.

Με αφορμή το καινούριο EP του Weeknd, διαλέξαμε τα αγαπημένα μας κομμάτια από τους προηγούμενους δίσκους του και λέμε τις πρώτες μας εντυπώσεις για το “My Dear Melancholy,”.

Ο Καναδο-Εθίοπας Abel Tesfaye, κατά κόσμον (The) Weeknd έγινε γνωστός με την κυκλοφορία τριών mixtapes “House of Balloons”, “Thursday” και “Echoes of Silence”, το 2011, τα οποία έλαβαν διθυραμβικές κριτικές. Πριν από αυτό είχε ανεβάσει αρκετά κομμάτια ανώνυμα στο YouTube. Δηλώνει επηρεασμένος από Michael Jackson και Prince και μετέπειτα David Bowie, The Smiths και Wu Tang Clan. Χαρακτηριστικά της μουσικής του είναι το falsetto της φωνής του και τα slow tempo σέξυ κομμάτια με αποκαλυπτικούς στίχους. Ακόμα έχει κερδίσει τρία Grammy. Με τα άλμπουμ “Kiss Land” (2013), Beauty Behind the Madness” (2015) και “Starboy” (2016) ο Weeknd μας απέδειξε ότι ήρθε για να μείνει.

Coming Down

Ήταν το κομμάτι με το οποίο έμαθα τον Weeknd και δεν σταμάτησα ποτέ να ακούω στο repeat. Έρχεται από τη remastered έκδοση των πρώτων του mixtapes με τίτλο “Trilogy”. Το ατμοσφαιρικό “Coming Down” βρίσκει έναν μελαγχολικό Weeknd, βυθισμένο σε ένα drug-induced hangover να τραγουδάει “Girl I’ve been bad again”. Η επόμενη μέρα της κραιπάλης ποτέ δεν είναι ευχάριστη.

The Weeknd

Wicked Games

Το ντεμπούτο single του Weeknd από το “House of Balloons”. Το “Wicked Games” έγινε διπλά πλατινένιο και βρίσκεται και στο soundtrack της ταινίας “Southpaw”. Το κομμάτι περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά explicit lyrics. Ωστόσο με περισσότερο indie rock και electronic ήχο αυτή τη φορά. “Bring the drugs baby, I can bring my pain”. Μπορεί να μην ταυτίζεσαι, όμως η μουσική του Weeknd έχει μια τάση να σε κάνει να το ζεις.

Often

Μέρος κάθε σέξυ playlist’s που σέβεται τον εαυτό της το NSFWOften” ανήκει στον δίσκο “Beauty Behind the Madness”. Το κομμάτι περιέχει sample από το τούρκικο “Ben Sana Vurgunum” (ότι κι αν σημαίνει αυτό) και εναλλασσόμενες μελωδίες από R&B και ηλεκτρονικούς ήχους.

Can’t Feel My Face

I can’t feel my face when I’m with you” τραγουδάει ο Weeknd σε ακόμα ένα track από το “Beauty Behind The Madness”. Έχει συγκριθεί από κριτικούς με Michael Jackson ενώ το Rolling Stone το κατέταξε ως το καλύτερο κομμάτι του 2015. Ο Brennan Carley του Spin το χαρακτήρισε ως “pop perfection”. Προέβλεψε ακόμα ότι θα φτάσει σε “Uptown Funk” επίπεδα δημοτικότητας. Και δεν είχε άδικο αφού τρία χρόνια μετά, το “Can’t Feel My Face” παραμένει ένα από τα πλέον αγαπημένα.

Earned It

Είναι μέρος του soundtrack του “Fifty Shades of Grey”, μιας από τις χειρότερες ταινίες και βιβλία όλων των εποχών (sorry, not sorry). Ωστόσο το τραγούδι του Weeknd “Earned It” έχει όλο το γνήσιο ερωτισμό και το μυστήριο που λείπει από το φιλμ. Με ένα videoclip στα όρια καλόγουστου soft πορνό, τύφλα να έχει ο Christian Grey.

The Hills

Το απόλυτο “έχω παράνομο δεσμό και χαίρομαι γι αυτό”. Μοχθηρό και σκοτεινό το “The Hills” διατηρεί μια εκρηκτική, περιπετειώδη ενέργεια από την αρχή ως το τέλος. Όπως το έθεσε ο Brian Mansfield του USA Today, “Όταν ένα κομμάτι παίρνει το hook του από μια ταινία τρόμου -το cult classic “The Hills Have Eyes” (1977) του Wes Craven– ξέρεις πως επρόκειτο να έχεις φασαρίες”.

Starboy

Φρεσκοκουρεμένος, με νέα διάθεση, ο Weeknd συνεχίζει να προκαλεί. Συναισθήματα και εντυπώσεις. Από τον ομώνυμο δίσκο έχουμε το daftpunk-ικό “Starboy”. Με electropop groovy ήχο και neon videoclip πραγματεύεται την υπερβολική χλιδή του celebrity lifestyle και τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτό. ακόμοιροι celebrities).

I Feel it Coming

Άλλη μια συνεργασία με τους Daft Punk από τον δίσκο “Starboy”. Με ξεκάθαρο το ηλεκτρονικό influence από το γαλλικό ντουέτο το “I Feel it Coming” μοιάζει με μια slowed-down εκδοχή του “Get Lucky”. Aλλά καλύτερο.

The Weeknd

My Dear Melancholy,”

Με το καινούριο mini άλμπουμ του, ο Weeknd επιστρέφει στις μελαγχολικές και σκοτεινές ρίζες του. Θυμίζοντας έτσι τις πρώτες του δουλειές, “House of Balloons” και “Kiss Land”. Το “My Dear Melancholy,” (όχι το κόμμα δεν είναι λάθος, αλλά σηματοδοτεί την αρχή ενός γράμματος) περιέχει έξι τραγούδια. Και αρκετές “ηλεκτρονικές” συνεργασίες με Gesaffelstein, Skrillex,Guy-Manuel de Honem-Christo των Daft Punk και Nicholas Jaar. Με θλιμμένα synthesizer, morning-after mood και την χαρακτηριστική ανήσυχη δημιουργικότητα του Weeknd. Ο νέος δίσκος εγκαταλείπει την hit-making οδό για κάτι πιο ουσιαστικό με καταπληκτικό flow.

Το πρώτο κομμάτι του “My Dear Melancholy,” έχει τίτλο “Call Out My Name”. Έχοντας ακούσει τον υπόλοιπο δίσκο χαρακτηρίστηκε από κριτικούς σαν μια τεμπέλικη μπαλάντα in retrospect. Παρόλα αυτά ακούγεται ευχάριστα (για μένα είναι ίσως το καλύτερο κομμάτι του δίσκου). Το “Hurt You” και το στοιχειωμένο “I Was Never There” σε συνεργασία με το Γάλλο DJ electronica Gesaffelstein προβάλλουν το εντυπωσιακό φωνητικό-range του Weeknd μέσα από δυσοίωνα lyrics. Το “Wasted Timesέχει ένα πιο trip-hop feel εκεί που το “Try Me”. Χαρακτηρίζεται από έναν πιο μελωδικό electronic ήχο. Εξίσου υποτονικό και βασανισμένο το “Privilege” ολοκληρώνει το δίσκο. Παρά τη μικρή του διάρκεια το “My Dear Melancholy,” είναι τελικά εξαιρετικό. Και σίγουρα θα ικανοποιήσει τους long-time φαν του καλλιτέχνη.

Αναλυτικά η tracklist του δίσκου:

  1. Call Out My Name’
  2. ‘Try Me’
  3. ‘Wasted Times’
  4. ‘I Was Never There’
  5. ‘Hurt You’
  6. ‘Privilege’
Item added to cart.
0 items - 0,00