Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Νέο άλμπουμ από τους The National: ‘I Am Easy To Find’

New Music Alert!

Οι The National επιστρέφουν με το όγδοο άλμπου τους με τίτλο ‘I Am Easy To Find’.

Οι The National αν μη τι άλλο είναι μια από τις πιο consistent μπάντες ever. Κάθε δύο-τρια χρονάκια, τσουπ, νέο άλμπουμ. Όχι σαν τους Black Keys, λέω εγώ τώρα, που τους περιμένουμε πέντε ολόκληρα χρόνια! Έχουν περάσει μόλις δύο χρόνια από το ‘Sleep Well Beast’ και οι The National αποδεικνύουν πώς το πηγάδι της δημιουργίας τους δεν λέει να στερέψει.

Από το Cincinnati του Ohio, οι National ιδρύονται το 1999. Οι Matt Berninger, Aaron Dessner, Bryce Dessner, Scott και  Bryan Devendorf κυκλοφορούν τον πρώτο ομώνυμο δίσκο τους το 2001. Η πεμπτουσία της Americana και alt-country το ντεμπούτο τους πήρε πολύ καλές κριτικές και τους χάρησε ένα πιστό fanbase σχεδόν αμέσως.

Η μουσική τους συγκρίνεται συχνά με αυτή των Joy Division, Leonard Cohen και Nick Cave & The Bad Seeds και τραβάει έμπνευση από ένα σκοτεινό και μελαγχολικό αλλά βαθειά λυρικό μέρος. Στιχουργικά είναι συχνά δύσκολο να καταλάβεις πού το πάνε. Αλλά ίσως αυτό είναι μέρος της γοητείας των κομματιών τους.

The National

Για τους The National ακολουθεί ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα και, όχι άδικα.

Το δέυτερο άλμπουμ τους ‘Sad Songs For Dirty Lovers’ κυκλοφορεί το 2003. Μαζί με τα δύο ακόλουθα ‘Alligator’ και ‘Boxer‘ δέχονται διθυραμβικές κριτικές. Τα τελευταία μάλιστα συμπεριλαμβάνονται στις λίστες με τα άλμπουμ της χρονιάς του 2005 και 2007 αντίστοιχα.

‘High Violet’

Ακολουθεί το ‘High Violet‘ τρια χρόνια αργότερα. Πλέον έχει χαθεί οποιοδήποτε country-tinge και έχουμε έναν συνειδητοποιημένο indie-rock ήχο. Ωστόσο δεν λείπει η θλιμμένη μελωδικότητα που χαρακτηρίζει τους The National. Eπίσης απoδεικνύει για άλλη μια φορά πως το συγκρότημα έχει έναν μοναδικό τρόπο να γράφει δίσκους που ξεπερνούν τους προκατόχους τους. Πράγμα διόλου εύκολο.

‘Trouble Will Find Me’

Με σχεδόν προβλέψιμη τακτικότητα έρχεται ξανά μετά από τρία χρόνια ο έκτος δίσκος των The National ‘Trouble Will Find Me’. Εμπνευσμένος από την πρόσφατη γέννηση της κόρης του ο Dessner ξεκινάει να γράφει με εκείνη στο νου. Το αποτέλεσμα δεν ξεφεύγει πολύ από τη γνωστή (επιτυχημένη) φόρμουλα αλλα επιτρέπει σε λίγο παραπάνω φως να τρυπώσει. Ευχάριστες νότες και μια γλυκιά τρυφερότητα χαρακτηρίζουν το δίσκο από αρχή μέχρι τέλους.

The National

‘Sleep Well Beast’

Το 2017 κυκλοφορεί το ‘Sleep Well Beast‘. Αυτό που πρέπει να καταλάβει κανείς για τους The National είναι πως καμμία πρόοδος και καμμία εξέλιξη δεν έχει σημασία αν δεν έχεις βρει τη χρυσή τομή. Το μυστικό των National, νομίζω, είναι πως έχουν βρει τι δουλεύει γι αυτούς. Ότι κάνουν το κάνουν καλά και με σταθερότητα και χωρίς να αλλάζουν πολλά. Δεν το λες και πρόοδο λοιπόν. Αλλά! Καταλήγεις με εφτά πολύ καλά άλμπουμ που ο κόσμος αγαπάει και κάθε ένα είναι λίγο καλύτερο από το προηγούμενο.

‘I Am Easy To Find’ 

Φέτος οι The National κάνουν τη δισκογραφική τους επιστροφή με το ‘I Am Easy To Find’. Το Μάρτιο πήραμε μια πρώτη γεύση με το single “You Had Your Soul With You”. Αυτό συνοδεύεται και από μια 24-λεπτη ταινία μικρού μήκους από τον Mike Mills, με πρωταγωνίστρια την Alicia Vikander. Δεν χρειάζεται να δεις την ταινία για να καταλάβεις το άλμπουμ ή το αντίθετο. Ωστόσο κατά έναν τρόπο το ένα συμπληρώνει το άλλο. Η ιστορία μιας γυναίκας μέσα από τα μάτια ενός άνδρα ίσως στην εποχή μας να είναι από τα πράγματα που θα λογοκριθούν. Για το δημιουργό της όμως δημιουργεί ερωτήματα και φέρει ισχυρά κοινωνικοπολιτικά μηνύματα. Τελικά για τον Mills το αποτέλεσμα δεν ήταν ποτέ κατί σίγουρο. ” Δεν ξέρω τι φτιάχνουμε. Ίσως είναι το ‘Lemonade‘, για καταθλιπτικούς λευκούς”, είπε.

YouTube video

Το φετινό άλμπουμ είναι ίσως το πιο φιλόδοξο της καριέρας τους. Στα 63 λεπτά είναι σίγουρα και το πιο μεγάλο. Οι The National λειτουργούσαν πάντα ως κάτι παραπάνω από μια απλή μπάντα. Οι συνεργασίες τους, άλλοτε με τον Sufjan Stevens, τη Sharon Van Etten και την Carin Besser, γυναίκα του Berninger, ήταν ενδεικτικές μιας ρευστότητας. Μιας επιθυμίας να διευρύνουν τους ορίζοντες τους και να συμπεριλάβουν κι άλλες μορφές στο κουιντέτο τους. Με το ‘I Am Easy To Find’ αυτό είναι εμφανές περισσότερο από ποτέ. Στο φετινό άλμπουμ οι Sharon Van Etten, Gail Ann Dorsey, Lisa Hannigan, Eve Owen, Mina Tindle και  This Is The Kit’s Kate Stables δεν δανείζουν μόνο τις γυναικείες φωνές τους. Οι The National σχηματίζουν μια κολλεκτίβα από ισοδύναμα counterparts, επανεφευρίσκοντας τον εαυτό τους περισσότερο από ποτέ.

Το ‘I Am Easy To Find’ φαντάζει τελικά περισσότερο σαν ένα project.

Μια συνεργασία με ανοιχτό τέλος. Ή ίσως καλύτερα ένας μακρύς διάλογος. Standouts του “διαλόγου” θεωρούνται το “Not In Kansas” και το “I Am Easy To Find”. Για το πρώτο ξεχωρίζουν οι pop-culture αναφορές στους The Strokes, για τους οποίους ο Berninger μιλάει σαν να είναι τα πιο δημοφιλή παιδιά στο σχολείο. “Παρ’όλο που ήταν πολύ νεώτεροι από εμένα, είχαν κάτι το εκλεκτικό, τα τραγούδια τους ήταν τόσο καλά! Μου έδωσε έμπνευση να θέλω να γίνω καλύτερος.”

Το ομότιτλο κομμάτι μοιάζει να δένει όλο το project. “Μου αρέσει γιατί είναι λίγο ψέμα. Κανείς δεν είναι έυκολο να βρεθεί. Πιο δύσκολο απ’ όλα είναι να βρεις τον εαυτό σου.”

Για μια μπάντα τόσο σταθερή, οι The National αρνούνται να μείνουν αμετακίνητοι. Συνεχώς ανεβάζουν τον πήχη για τους εαυτούς τους κυρίως. Μολόνοτι διατηρούν μια φόρμουλα, δεν φοβούνται να πάνε σε αχαρτογράφητα βάθη με τη μουσική τους. Και πουθενά δεν είναι πιο αληθινή αυτή η δήλωση από ότι στο καινούριο τους άλμπουμ!

Αναλυτικά η tracklist του δίσκου είναι η εξής:

  1. ‘You Had Your Soul With You’
  2.  ‘Quiet Light’
  3.  ‘Roman Holiday’
  4.  ‘Oblivions’
  5.  ‘The Pull Of You’
  6.  ‘Hey Rosie’
  7.  ‘I Am Easy To Find’
  8.  ‘Her Father In The Pool’
  9.  ‘Where Is Her Head’
  10.  ‘Not In Kansas’
  11.  ‘So Far So Fast’
  12.  ‘Dust Swirls In Strange Light’
  13.  ‘Hairpin Turns’
  14.  ‘Rylan’
  15.  ‘Underwater’
  16.  ‘Light Years’
Item added to cart.
0 items - 0,00