Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

‘LOVE MORE’- Το νέο album του Maxim από τους Prodigy

Με τις μνήμες ακόμα νωπές από την απώλεια του Keith Flint, στην πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του δημοφιλούς και λατρεμένου στο ελληνικό κοινό, mega group των Prodigy, το δεύτερο μισό του 2019 χαρακτηρίστηκε από μια κατεύθυνση μουσικής απόδρασης για τους εναπομείναντες Liam Howlett και Maxim. Ο πρώτος ανακοίνωσε ότι βρίσκεται ήδη στο studio και πειραματίζεται πάνω σε νέα Prodigy vibes, ενώ ο δεύτερος κυκλοφόρησε το τρίτο του προσωπικό album. Στόχος και των δύο είναι η συνέχιση του έργου, ένας φόρος τιμής στον μοναδικό Keith και προφανώς, σεβασμός στην Prodigy κληρονομιά και ιστορία η οποία κλείνει 30 έτη την νέα αυτή χρονιά.

Έτσι λοιπόν, ο Maxim επέστρεψε δυναμικά με τη νέα του προσωπική full-length δουλειά, έπειτα από το ‘FALLEN ANGEL’ του 2005.

YouTube video

Το νέο album του Maxim με τίτλο ‘LOVE MORE’  κυκλοφορεί σε CD από την Red Room Arts Ltd. μέσω της Αγγλικής Peermusic.

Το ‘LOVE MORE’ αποτελείται από 10 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 32 λεπτών. Είναι σαφώς ένας τίτλος απλός αλλά ταυτόχρονα πολύπλοκος και σίγουρα ασυνήθιστος για μια Prodigy related κυκλοφορία. O Maxim φανερώνει και τιμάει τις Reggae ρίζες του εξελίσσοντας το στυλ και την Soundsystem κουλτούρα, προσφέροντας δυναμικό Bass και Trap περάσματα που μαζί με τα χαρακτηριστικά του κοφτερά vocals συνθέτουν ένα μοναδικό προσωπικό album. Οι συνεργασίες είναι ελάχιστες με τον Blaze Billions στην συμπαραγωγή και guest vocals από Champaz και Karisha J. Άξιο αναφοράς ότι η συγκεκριμένη δουλειά είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Keith, περιλαμβάνοντας και προσωπικό μήνυμα του Maxim στο booklet.

Από το εφαλτήριο ‘Feel Good’ που ήταν και το πρώτο δείγμα της νέας δουλειάς του Maxim, με το συνεχές μήνυμα “My people gotta feel good, feel real good” παρουσιάζοντας επίσης το πνεύμα του δίσκου, στο ορμητικό ‘Can’t Hold Me’ και το μελωδικό ‘Rudeboy’ .

“They can’t take my mind, they can’t take my soul, the five percent of mankind trying to take control…Still hold my pride coz it’s my pride that will set me free” μας ραπάρει περήφανα o ίδιος με την Karisha J στο groovy Αφροβρετανικό μείγμα του ‘Mantra’,  το οποίο ακολουθείται από το ‘On And On’ με ένα αργό ρυθμό και dirty bass. Έπειτα το φλογερό ragga inspired ‘Like We’ με drop – λεπίδες, δίνει την ασίστ του στο ‘Push The Culture’ , ένα crossover Dubstep και Trap με επαναστατικό μήνυμα και ντόπα ενότητας. Η αυθεντία και ο δυναμισμός του ‘Put It Pan We’ μας μεταφέρει μετά στο ερώτημα αν ήμαστε το πρόβλημα ή η αληθινή λύση στο ‘Virus’ που έχει εξαπλωθεί και σίγουρα είναι ένα κομμάτι που θα..κολλήσεις.  Στην κατακλείδα, το μοναδικό ορχηστρικό του δίσκου εν ονόματι ‘Battle Horns’. Μια αρμονία αποθέωσης και full respect στο μήνυμα που εκπροσωπεί αυτή η νέα δουλειά.

Το ‘LOVE MORE’ είναι μια δουλειά που απασχόλησε ιδιαίτερα τον 52χρονο Maxim, καθώς όπως ανέφερε και ο ίδιος στις τελευταίες συνεντεύξεις του, ήθελε εδώ και πολύ καιρό να κάνει κάτι σε αυτό το στυλ. Ο ίδιος διανύει μια ιδιαίτερα γόνιμη περίοδο μουσικής έμπνευσης και ήδη ετοιμάζεται για το επόμενο του album το οποίο θα είναι εντελώς διαφορετικό από ότι έχουμε ακούσει ως τώρα! Και αυτό γιατί του αρέσουν οι πειραματισμοί και η εξέλιξη των styles.

Μέχρι τότε, το ‘LOVE MORE’ είναι η πρόταση για την στάση ζωής του καθενός μας, μια προοδευτική futuristic reggae διαφυγή άλλοτε ταξιδιάρα και άλλοτε πιο ανεβαστική αλλά πάντα γεμάτη ενέργεια. Και τέλος, για να ευλογήσουμε και τα γένια μας, είναι ένα must album για τους hardcore και πιστούς fans των Prodigy.

01. Feel Good
02. Can’t Hold We
03. Rudeboy
04. Mantra
05. On And On
06. Like We
07. Push The Culture
08. Put It Pon We
09. Virus
10. Battle Horns

MAXIM  InstagramTwitter

Item added to cart.
0 items - 0,00