Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

66 Halloween Songs για μια τρομακτικά τέλεια βραδιά

Μια playlist για την πιο spooky μέρα του χρόνου!

Halloween Songs

31 Οκτωβρίου. Η μέρα που το πέπλο μεταξύ των κόσμων, των νεκρών και των ζωντανών, γίνεται πιο λεπτό. Οι νεκροί περπατούν ανάμεσά μας. Κι εμείς μεταμφιεζόμαστε σε ζόμπι, μάγισσες και 90ς icons για να μην μας πιάσουν. Ή κάτι τέτοιο. Εντάξει όλα αυτά είναι αμερικανιές και ουδεμία σχέση έχουν με τις δικές μας απόκριες. Αλλά όπως και τόσα άλλα ξενόφερτα concept, τα τελευταία χρόνια γιορτάζεται και στην Ελλάδα. Φυσικά εδώ τα παιδάκια δεν βγαίνουν για trick-or-treating, ούτε στολίζουμε τις πόλεις μας με ανατριχιαστικά props. Το Halloween στην Ελλάδα είναι περισσότερο για εμάς στην κατηγορία 18-25 (εντάξει 27, οκ) που ευκαιρία ψάχνουμε να μασκαρευτούμε, να πάμε σε πάρτυ α λα SIX DOGS και να γίνουμε σκουπίδια. Κυρίως το τελευταίο.

Και γιατί όχι; Πλάκα έχει. Προσωπικά δεν είμαι ιδιαίτερα φαν αλλά καταλαβαίνω τη γοητεία. Επίσης εκτιμώ το pop-culture που έχει δημιουργηθεί γύρω από το Halloween. Από τις ταινίες (Halloween, Hocus Pocus, The Nightmare Before Christmas, Scream) που παραδοσιακά συσχετίζονται και προβάλλονται αυτή τη μέρα. Τους δημιουργικούς στολισμούς σε φαγητά και κολοκύθες. Τα ευφάνταστα κοστούμια. Η ιδέα πως γουστάρουμε γενικά να τρομάζουμε τους εαυτούς μας. Και ασφαλώς τα Halloween songs.

Η μουσική του Halloween είναι ένα αστεία ευφήμερο πράγμα. Γιατί σε αντίθεση με τη μουσική των Χριστουγέννων που ironically ξεκινάει από αύριο (I don’t make the rules) και ακούγεται σε εμετική επανάληψη ως το πέρας των γιορτών, τα Halloween songs είναι για μια μέρα. Αυτό ήταν. Του χρόνου πάλι.

Halloween Songs

Halloween Songs

Για τα τραγούδια του Halloween υπάρχουν αφενός μερικά προφανή υποψήφια. Ασφαλώς το περίφημο “Monster Mash”. Το “This Is Halloween” από την ταινία The Nightmare Before Christmas, και εννοείται το “Time Warp” από το Rocky Horror Picture Show. Ωστόσο παίζουν και τα λιγότερα αναμενόμενα κομμάτια, με το προαπαιτούμενο creepy factor ( βλ. “Lullaby”, Cure).

Για τη συγκεκριμένη μέρα λοιπόν, για το πάρτυ που θα πας ή θα κάνεις, για τις ετοιμασίες του μασκαρέματος ή απλά επειδή θες να ακούσεις μερικά πραγματικά καλά κομμάτια ανεξαρτήτως Halloween, η παρακάτω playlist είναι για σένα.

Το περιοδικό NME έφτιαξε την παρακάτω λίστα με 66 Halloween Songs που τα σπάει.

Με εξαιρετικά entries από David Bowie, Bauhaus, Siouxsie and the Banshees, αλλά και μερικά που ίσως να μην περίμενες, η συγκεκριμένη λίστα με Halloween songs αξίζει να αποθηκευτεί στα αγαπημένα σου για τη συγκεκριμένη μέρα. Αλλά και για κάθε άλλη μέρα που νιώθεις την ανάγκη να χορέψεις το “Monster Mash”.

Happy Halloween!

Halloween songs

Item added to cart.
0 items - 0,00