Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Drive & Listen: Η νέα μας διαδικτυακή εμμονή

Ταξιδεύουμε ακούγοντας ραδιόφωνο σε όλες τις γωνιές του κόσμου με το Drive & Listen.

Drive & Listen

Μου λείπουν τα ταξιδιά. Βασικά μου λείπει το έξω γενικά. Ημέρα “ξέρω κι εγώ τί” του lockdown και έχω εξαντλήσει τα Netflix, τα HBO, μέχρι και το νέο άλμπουμ των AC/DC άκουσα ολάκαιρο. Και βαριέμαι. Βαριέμαι πολύ. Μια μέρα καθώς αναλωνόμουν στα διάφορα social έπεσα πάνω στην καταπληκτική φεισμπουκική σελίδα ‘Η Γεωγραφία Είναι Πολύ Κουλ’. Αν δεν την έχεις τσεκάρει κάντο τώρα, I’ll wait. Η σελίδα γενικά τα σπάει και έχει άπειρες πληροφορίες και ενδιαφέροντα facts απ’ όλο τον κόσμο. Μην σκέφτεσαι την ηλίθια γεωγραφία που κάναμε στο σχολείο. Όχι, η γεωγραφία είναι όντως πολύ κουλ. To the point όμως, μέσα από τη σελίδα έμαθα για ένα σάιτ που μου άλλαξε τη ζωή στην καραντίνα. Drive & Listen ή οδηγώ και ακουώ, που μου θυμίζει πολύ τα παιχνίδια που είχαμε μικροί, τα Παίζω και Μαθαίνω. (εγώ είχα το μικροσκόπιο!)

Drive & Listen

DRIVE&LISTEN

Λοιπόν το Drive & Listen είναι ένα τέλειο σάιτ που σου επιτρέπει να μεταφερθείς σε διάφορες πόλεις του κόσμου και να οδηγήσεις εικόνικα ακούγοντας το τοπικό ραδιόφωνο. Γαμάτο;

Με το που μπαίνεις, βρίσκεσαι σε ένα αυτοκίνητο που οδηγεί στους δρόμους μιας random πόλης. Δεξία υπάρχει μια λίστα όπου μπορείς να επιλέξεις την πολή στην οποία θες να οδηγήσεις. Από Λονδίνο και Άμστερνταμ μέχρι Βομβάη και Τόκιο, το Drive & Listen έχει ακόμα και τη Θεσσαλονίκη! (και παίζει κάτι περίεργα Ηπειρώτικα- πεθαίνω!) Μπορείς επίσης να επιλέξεις την ταχύτητα του αμαξιού κι αν θες να ακούς τους θορύβους απ΄το δρόμο -για μια έξτρα ρεαλιστική εμπειρία. Και φυσικά καθ’ όλη τη διάρκεια ακούς τον προεπιλεγμένο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της εκάστοτε πόλης. Κάτι σαν GTA με λιγότερο GT.

Στο Drive & Listen μπορείς να περάσεις ατελείωτες ώρες “ταξιδεύοντας” σε όλες τις γωνιές του κόσμου. Το πιο τέλειο απ’ όλα είναι πως ακούς μουσική και ανακαλύπτεις τί παίζει στα ραδιόφωνα του κόσμου.

Έτσι μπορώ να πω με σχετική ειλικρίνεια πως άκουσα K-Pop για πρώτη φορά οδηγώντας στους δρόμους της Σεούλ…

Και όχι μόνο. Το συγκεκριμένο σάιτ το έχω λατρέψει γενικά γιατί με αφήνει να περιφέρομαι σε διάφορες πόλεις που δεν έχω πάει ποτέ αλλά και να αναγνωρίζω δρόμους που έχω περπατήσει IRL, γεμίζοντας το wanderlust κενό που μου έχει αφήσει αυτή η πανδημία. Παράλληλα ανακαλύπτω νέα μουσική που δεν περίμενα ποτέ να ακούσω. Για παράδειγμα θες να ακούσεις ουκρανική ποπ -straight out of Kiev; (που περιέργως, ακολουθήθηκε από vintage Nelly Furtado.) Ή μήπως deep house μέσα στα βουνά σε ένα παραμυθένιο ελβετικό χωριό; Με το Drive & Listen μπορείς! Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις μπορείς να αλλάξεις σταθμό πατώντας πάνω στο όνομα της πόλης που βρίσκεσαι.  Σε κάθε περίπτωση έχε το shazam ανοιχτό γιατί παιζεί να πετύχεις κάτι πολύ ψαγμένο.

Drive & Listen

Το Drive & Listen είναι  εγγυημένο, ευχάριστο “σκότωμα” χρόνου όταν δεν έχεις τί άλλο να κάνεις, κι ας είμαστε ειλικρινής δεν έχεις τί άλλο να κάνεις κλεισμένος μες το σπίτι.

 

 

 

 

 

Item added to cart.
0 items - 0,00