Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Ολοκαίνουριο άλμπουμ από τους Blues Pills

Οι Σουηδοί rockers Blues Pills κυκλοφόρησαν το πολυαναμενόμενο, τρίτο άλμπουμ τους ‘Holy Moly!’.

Ύστερα από δύο αρκετά υποσχόμενα άλμπουμ οι Blues Pills επιστρέφουν το 2020 με έναν ακόμα δίσκο. Το καινούριο άλμπουμ, που κυκλοφόρησε φέτος το καλοκαίρι, βλέπει τους Σκανδιναβούς να συνεχίζουν με τον ίδιο rock δυναμισμό και vintage αισθητική.

A Blues Pills History

Κάπου στα τέλη του 2011, στις δυτικές ΗΠΑ, οι Zack Anderson και Cory Berry συνάντησαν την τραγουδίστρια Elin Larsson. Τα ετεροθαλή αδέλφια, παλαιότερα των αξιόλογων Radio Moscow, ηχογράφησαν με τη Larsson μερικά ντέμο, τα οποία και κυκλοφόρησαν στο YouTube. Την ίδια χρονιά, με την προσθήκη του 16-χρονου κιθαρίστα Dorian Sorriaux, σχημάτησαν τους Blues Pills, στο Orebro της Σουηδίας. Τα πρώτα εκείνα ντέμο οδήγησαν σε ένα συμβόλαιο με τη φημισμένη γερμανική δισκογραφική Nuclear Blast. Έτσι το 2014 είχαμε το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας. Ανάμεσα στα 10 κομμάτια του δίσκου τα “Devil Man” και “Black Smoke” γίνονται σχεδόν instant rock classics. Με βαριές psychedelic blues rock μελωδίες, τη soul φωνάρα της Elin Larsson και επιρροές από Led Zeppelin, Fleetwood Mac, Jimi Hendrix κ.α η μουσική των Blues Pills φαίνεται πεπειραμένη και εξαιρετικά υποσχόμενη.

Blues Pills

Με το δεύτερο άλμπουμ τους ‘Lady In Gold’ το 2016 η μπάντα αποδεικνύει πως ήρθε για να μείνει. Παρά το γεγονός ότι σύντομα μετά την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου ο Cory Berry αποχωρεί από το συγκρότημα, τη θέση στα ντραμς παίρνει ο ταλαντούχος André Kvarnström. Την κυκλοφορία του ‘Lady in Gold’ ακολουθούν αδιάκοπες, πετυχημένες περιοδείες σε Ευρώπη και Αμερική.

Το final lineup της μπάντας

Το 2018 ο Zack Anderson μεταφέρεται στην κιθάρα μετά την αποχώρηση του Dorian και το μπάσο αναλαμβάνει ο βιρτουόζος Kristoffer Schanders. Τώρα το κουαρτέτο έχει πάρει την τελική του μορφή και οδεύει σταθερά προς την κορυφή. Με το τρίτο τους άλμπουμ, που ανακοινώθηκε νωρίτερα την άνοιξη, επιστρέφουν στην ωμή δύναμη της rock&roll και blues, όπως αναφέρουν στο επίσημο site τους. Έχοντας ήδη γίνει περιζήτητοι, το κοινό αδημονούσε για μια τρίτη δόση από τους Blues Pills.

Blues Pills

Holy Moly!

Ο τρίτος δίσκος της δυναμικής μπάντας μας έρχεται φέτος το καλοκαίρι. Η αρχική κυκλοφορία του, την άνοιξη, είχε προηγουμένως αναβληθεί λόγω της πανδημίας. Στο παλιό εργοστάσιο που τώρα φιλοξενεί το αναλογικό στούντιο του συγκροτήματος, στην ειδυλλιακή σουηδική επαρχία, οι Blues Pills πέρασαν σχεδόν ένα χρόνο γράφοντας και ηχογραφώντας νέα κομμάτια. Νωρίτερα κυκλοφόρησαν, μάλιστα, και δύο single από το δίσκο. Το πρώτο “Proud Woman” ήταν η έμπνευση της Elin Larsson. Σε αυτό αντανακλά το πώς είναι να είσαι γυναίκα, ειδικά στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας. Μαζί με τη μπάντα “ήθελαν να δώσουν στις γυναίκες και τα κορίτσια του κόσμου έναν ύμνο για να νιώσουν empowered.”

YouTube video

Το δεύτερο single του δίσκου “Low Road” μιλάει για το πως είναι να είσαι ο ίδιος ο χειρότερος εχθρός σου. Ένα από τα πιο βαριά κομμάτια που έχουν γράψει ποτέ, βυθίζεται στη σκληρότητα του ανθρώπινου νου, που συχνά μπορεί να είναι θηριώδης και χαμένος, όπως δήλωσαν. Στην ουσία είναι ένα κομμάτι για τις πιο σκοτεινές και low φάσεις που παιρνάμε όλοι στη ζωή μας κάποια στιγμή. Το βιντεοκλίπ για το “Low Road” είναι επίσης εξαιρετικό. Σε αυτό οι Blues Pills τοποθετούνται σε ένα σουρεάλ, vintage τηλεοπτικό show δίνοντας και μια χιουμοριστική διάσταση στο κομμάτι.

“Κατά κάποιο τρόπο τιμάμε έτσι τους ήρωες μας από τη 60ς και 70ς εποχή της rock&roll που μας ενέπνευσαν: The Beatles, Jefferson Airplane, The Doors, MC5, The Rolling Stones. Εκείνοι που έκαναν κάτι για να καταρρίψουν τα εμπόδια.”

YouTube video

Αν σου άρεσαν οι προηγούμενες κυκλοφορίες των Blues Pills, το νέο άλμπουμ δεν θα σε απογοητεύσει. Αν πάλι δεν έχεις ακούσει τότε ίσως ήρθε ο καιρός να αρχίσεις.

Η tracklist του ‘Holy Moly!’ περιλαμβάνει 11 κομμάτια:

1. Proud Woman
2. Low Road
3. Dreaming My Life Away
4. California
5. Rhythm In The Blood
6. Dust
7. Kiss My Past Goodbye
8. Wish I’d Known
9. Bye Bye Birdy
10. Song From A Mourning Dove
11. Longest Lasting Friend

Επιπλέον ο δίσκος κυκλοφορεί σε διάφορες εκδοχές για να διαλέξεις ανάμεσα σε splatter vinyl, coloured vinyl που φωσφορίζει στο σκοτάδι και limited edition box set.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συναυλίες των Blues Pills, που έχουν ξαναεμφανιστεί στη χώρα μας, που είχαν αναβληθεί λόγω κοροναιού θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα νεότερα στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Item added to cart.
0 items - 0,00