Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Οι The Black Keys μας λένε “Let’s Rock”

Οι Black Keys επιστρέφουν, ύστερα από πέντε χρόνια, με νέο άλμπουμ.

“Let’s Rock” μας λένε οι Black Keys με τον ένατο δίσκο τους που θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιουνίου.

Black Keys

Στα καλύτερα νέα μιας εξαντλητικής χρονιάς (και είναι μόλις Ιούνιος) οι Black Keys αποφάσισαν να μας χαρήσουν ένα ακόμα άλμπουμ. Το αγαπημένο δίδυμο Dan Auerbach και Patrick Carney ύστερα από μια πενταετή απουσία, που ο καθένας ασχολιόταν με δικά του project, επιτέλους επανενώθηκαν.

Το ένατο άλμπουμ της καριέρας τους που έχει τίτλο “Let’s Rock” (με εισαγωγικά) κυκλοφορεί επίσημα στις 28 Ιουνίου. Ωστόσο ακούσαμε ήδη τα πρώτα τρία singles και σίγουρα μας κάνουν να θέλουμε να ροκάρουμε. Η ευχάριστη έκπληξη ήρθε το Μάρτιο με το Lo/Hi που έγραψε ιστορία αμέσως μετά την κυκλοφορία του φτάνοντας στην κορυφαία θέση τεσσάρων chart του Billboard ταυτόχρονα.

Για τους Black Keys το Lo/Hi όπως και τo ίδιο το άλμπουμ είναι μια ξεκάθαρη επιστροφή στις rock ρίζες τους. Θυμίζει έντονα τις πρώιμες μέρες και τις πρώτες δουλειές της μπάντας. Κι αυτό είναι πολύ καλό. Για τον Carney αποτελεί ένα “tribute στην ηλεκτρική κιθάρα”. Ακολούθησε το ZZ Top- ικό “Eagle Birds” και φυσικά το “Go” το οποίο πέρα από κομματάρα συνοδεύεται από βιντεοκλιπάρα…

YouTube video

Πώς προέκυψε τελικά το “Let’s Rock” και οι Black Keys πέντε χρόνια μετά;

Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone το πρωί της 5ης Σεπτεμβρίου ο Dan και ο Patrick μπήκαν στο στούντιο του Dan στο Nashville, πιάσανε τα όργανα και έγιναν και πάλι οι Black Keys. Στο τέλος της σεζόν είχαν ένα ολοκληρωμένο, self-produced, άλμπουμ, εξ’ ολοκλήρου γραμμένο from scratch από τους ίδιους, όπως συνέβει και με όλα τους τα προηγούμενα άλμπουμ.

“Είναι η μαγεία που συμβαίνει με εμένα και τον Pat. Είναι ακριβώς όπως ήταν στα δεκαέξι μας που αρχίσαμε να παίζουμε μαζί και, ως δια μαγείας δημιουργήσαμε μουσική”, λέει ο Dan Auerbach.

Ο δίσκος δεν περιλαμβάνει καθόλου πλήκτρα και τα περισσότερα solo στην κιθάρα τα έπαιξε ο Dan, και ηχογραφήθηκαν, live. Όλο το άλμπουμ, για την ακρίβεια, γράφτηκε και ηχογραφήθηκε live στο στούντιο.

Το “Let’s Rock” είναι ένας honest-to-God-rock δίσκος.

Περιλαμβάνει όμως και μερικές εκπλήξεις όπως το ψυχεδελικό groove rock του “Breaking Down”. Το άλμπουμ τελικά, μας θυμίζει πως οι Black Keys δεν σταμάτησαν ποτέ να είναι οι Black Keys και πως ένα διάλειμμα συχνά κάνει καλό.

Black Keys

Ο τίτλος ωστόσο έχει μια πιο σκοτεινή έμπνευση από τα ανεβαστικά κομμάτια του δίσκου.

Καθώς ηχογραφούσαν το άλμπουμ, πέτυχαν μια είδηση στις εφημερίδες. Η είδηση μιλούσε για την πρώτη θανατική ποινή με ηλεκτρική καρέκλα, στην πολιτεία του Tennessee, σε 11 χρόνια. Ο καταδικασμένος δολοφόνος Edmund Zagorski όταν ερωτήθηκε αν είχε κάποια τελευταία λόγια πριν το θάνατό του, είπε απλά “Let’s Rock”. Εξού και η ηλεκτρική καρέκλα στο εξώφυλλο του δίσκου.

“Τίποτα δεν σε κάνει να σκέφτεσαι περισσότερο για τη ζωή από το θάνατο”, δήλωσε ο Auerbach.

YouTube video

Σε αυτή τη φάση τη ζωής τους οι Black Keys δεν ενδιαφέρονται και πολύ για την εμπορική επιτυχία. Είναι και οι δύο τριαντάρηδες, παντρεμένοι με παιδιά. Και έχουν πετύχει ήδη. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να τζαμάρουν παρέα. “Είναι σημαντικά τα charts; Όχι. Είναι σημαντικό να δημιουργώ μουσική με τον Pat; Ναι.”, λέει χαρακτηριστικά ο Dan.

Ίσως εκεί να έγγυται και η μαγεία του “Let’s Rock”. Δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει κανέναν, δεν προσπαθεί να πιάσει κάποιο στάτους. Είναι ειλικρινής. Και αν και δεν επανεφευρίσκουν τον τροχό με τη νέα τους μουσική μας λένε πως ο τροχός ήταν μια χαρά έτσι όπως ήταν. If it ain’t broke don’t fix it. Παλιοί καλοί Black Keys έτσι όπως τους αγαπήσαμε!

Black Keys

Μάθε, επίσης, τί έκαναν τελοσπάντων οι Black Keys τα τελευταία πέντε χρόνια εδώ.

Item added to cart.
0 items - 0,00