Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Οι Beastie Boys δια χειρός Spike Jonze

Δες το trailer για το ντοκιμαντέρ του Spike Jonze για τους θρυλικούς Beastie Boys είναι εδώ.

Το ‘Beastie Boys Story’ έρχεται στο AppleTV+ και στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 24 Απριλίου.

YouTube video

Οι legendary punkers Beastie Boys που ξεκίνησαν στη Νέα Υορκη το 1981 αποτέλεσαν μια από τις μακροβιότερες hip-hop μπάντες όλων των εποχών, μέχρι τη διάλυση τους το 2012. Με μέλη τους Michael “Mike D” Diamond, Adam “MCA” Yauch και Adam “Ad-Rock” Horovitz κυκλοφόρησαν 8, εκ των οποίων οι 7 πλατινένιοι, δίσκους από το 1986 εώς και το 2011.

Αρχικά οι Beastie Boys ξεκίνησαν ως hardcore punk συγκρότημα. Ωστόσο την εποχή του ντεμπούτο τους ‘Licensed To III’ είχαν εγκαταλείψει την punk για την hip-hop και rap rock. Το 2012 ήταν μόλις η τρίτη hip-hop μπάντα που εντάχθηκε στο Rock and Roll Hall Of Fame.

Οι Beastie Boys αποτέλεσαν μια αδιαμφισβήτητα και τεράστια influential μπάντα στην ιστορία της μουσικής. Με εμβληματικά κομμάτια όπως το “Sabotage”, “No Sleep Till Brooklyn” και “Fight For Your Right”. Ξεπέρασαν τα όρια ενός genre. Παρότι hip-hop οι Beastie Boys δεν σταμάτησαν ποτέ να είναι αντικομφορμιστές και ασυγκράτητα punk.

Beastie Boys

‘Beastie Boys Story’

Ο Spike Jonze από την άλλη είναι κι εκείνος ένας υπερβατικός και αντικομφορμιστής σκηνοθέτης. Έχει σκηνοθετήσει από ‘Jackass’ μέχρι τις οσκαρικές ‘Her’, ‘Being John Malcovich’ και ‘Where The Wild Things Are’. Είναι επίσης από τους πιο περιζήτητους σκηνοθέτες βιντεοκλίπ. Με συνεργασίες για κομμάτια των Sonic Youth, Fatboy Slim, Daft Punk, Weezer, Bjork, Kanye West, Arcade Fire και Beastie Boys.

Φέτος λοιπόν ο Spike Jonze φέρνει ένα ντοκιμαντέρ που αφηγείται ολόκληρη την ιστορία της μπάντας. Πάντα με τη βοήθεια των Mike D και Ad-Rock (ο MCA πέθανε από καρκίνο το 2012). Το 2019 ο Jonze είχε παρουσιάσει ένα απολαυστικό 4ωρο live show στο οποίο μιλούσε για την πορεία των Beastie Boys. Μέσα από ανέκδοτες ιστορίες και στιγμιότυπα από τη ζωή των τριών μελών του.

Για τους die-hard fans η meta θεατρική παράσταση- Power Point παρουσίαση ήταν μια αναπάντεχα διασκεδαστική ματιά μέσα στη ζωή της μπάντας. Το ντοκιμαντέρ βασίστηκε λοιπόν πάνω σ’ αυτή την παραγωγή του 2019 και πάνω στα απομνημονεύματα του Mike D και Ad-Rock.

Το πρώτο trailer της ταινίας ξεκινάει υπό τους ήχους του “Paul Revere” (“Now here’s a little story that I’ve got to tell / About three bad brothers that you know so well”). Ταυτόχρονα προβάλλονται εικόνες με τα μέλη της μπάντας, προτού το μοντάζ περάσει σε πλάνα από την on-stage ομώνυμη παραγωγή του Jonze.

Beastie Boys

Το ‘Beastie Boys Story’ είναι exciting για δύο λόγους. Προφανώς και θέλουμε να μάθουμε τα πάντα για τους Beastie Boys. Αλλά είναι και ένα ενδιαφέρον μάθημα στην ιστορία της εποχής. Πώς τρεις φίλοι που μεγάλωναν σε μια ρημαγμένη Νέα Υόρκη στα 70ς και 80ς κατάφεραν να γίνουν μια από τις πιο τεράστιες μορφές της μουσικής;

Εκτός αυτού ο Spike Jonze έχει επανειλημμένως αποδείξει πως ξέρει να σκηνοθετεί καλλιτέχνες. Έχει καλό ματί για την απαθανάτιση της ουσίας ενός μουσικού.

Ένα ντοκιμαντέρ από τον Spike Jonze για τους Beastie Boys είναι σχεδόν εγγυημένο να είναι εξαιρετικό.

Item added to cart.
0 items - 0,00