Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Ο Apparat ζωντανά με τη μπάντα του στην Αθήνα!

Ένας από τους πιο καθοριστικούς καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής μουσικής, ο Apparat, live στην Αθήνα το φθινόπωρο!

Ο Apparat, μαζί με τη full μπάντα του, θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ, LP5.

Apparat

Ο Sascha Ring, πιο γνωστός ως Apparat, εμφανίστηκε στα τέλη των 90ς όταν άρχισε να πειραματίζεται με διάφορες πτυχές της electronica. Στο ξεκίνημά του, ο Βερολινέζος καλλιτέχνης ασχολήθηκε με την dance-techno. Ωστόσο σύντομα στράφηκε προς την ambient electronic. Το 2001 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο ‘Multifunktionsebene’. Από την αρχή κατέστη ξεκάθαρο πως ο Ring θα άφηνε το δικό του στίγμα στην ηλεκτρονική μουσική.

Το 2002 βγάζει ένα mini-LP, ‘Tttrial and Eror’, και το 2003 συνεργάστηκε με την επίσης Γερμανίδα καλλιτέχνιδα και μουσική παραγωγό Ellen Allien στο δίσκο ‘Berlinette’. Παράλληλα κυκλοφορεί και το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ ‘Duplex’. Η πραγματική στροφή στον ήχο του πραγματοποιείται το 2005 με το ‘Silizium’. Πέντε κομμάτια, που φάνταζαν ως μια συνεχόμενη σύνθεση, με τη χρήση πιο φυσικών ήχων και λιγότερο glitchy. Με την Ellen Allien συμπράττουν ξανά το 2006 στο ‘Orchestra of Bubbles’. Εντωμεταξύ, ο Apparat είχε πιάσει ήδη ένα εκπληκτικό momentum. Με το άλμπουμ του ‘Walls’, 2007, γίνεται λόγος για μια αξιοσημείωτη δουλειά και ένα από τα καλύτερα ηλεκτρονικά dream-pop albums των τελευταίων χρόνων.

YouTube video

Ο Apparat ως Moderat

Ο Sascha Ring, AKA Apparat, συνεργάζεται και με το σχήμα Modeselektor, ως Moderat. Το Μάιο του 2009  κυκλοφορεί το ομώνυμο άλμπουμ ‘Moderat’ ενώ ακολούθησαν ακόμα δύο, το ‘II’ (2013) και το ‘III‘ (2016).

YouTube video

Αεικίνητος και δημιουργικός, ο Apparat, δεν φαίνεται να ελαττώνει ταχύτητα ούτε στο ελάχιστο. Το 2011 υπογράφει με τη Mute και κυκλοφορεί το δίσκο ‘The Devil’s Walk’ και έπειτα το ‘Krieg Und Frieden (Music For Theatre)’ το 2013. Αυτό, αποτελεί διασκευή βασισμένη στη μουσική μιας θεατρικής παραγωγής του ‘Πόλεμος και Ειρήνη’.

Και κάπως έτσι περνάνε έξι χρόνια, όπου ο Apparat δεν έχει κυκλοφορήσει καινούρια προσωπική δουλειά του, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν συνεχίζει να κάνει πράγματα. Πέρα από την συνεχιζόμενη συνεργασία του με τους Moderat, βγάζει συνεχώς singles και EPs. Την ίδια ώρα η μουσική του ακούγεται σε σειρές και ταινίες όπως ‘Breaking Bad’, ‘Skins’,  και ‘Annihilation’. Πιο πρόσφατα, το κομμάτι του ‘Goodbye’ αποτέλεσε το intro για τη γερμανική σειρά-φαινόμενο Dark στο Netflix.

YouTube video

‘LP5’

Το πρώτο σόλο άλμπουμ του Apparat σε έξι χρόνια κυκλοφόρησε φέτος το Μάρτιο, με τίτλο ‘LP5’. Με δέκα νέα tracks, ο Apparat επιστρέφει πιο καθηλωτικός και ατμοσφαιρικός από ποτέ. Ωστόσο πιστώνει τη συνεργασία του με τους Modeselektor για τη δημιουργία του νέου δίσκου. Ύστερα από ανακοίνωση το 2017 διαπιστώθηκε ένα διάλειμμα αοριστού χρόνου για τους Moderat. Όμως ο Ring λέει πως δεν θα μπορούσε να έχει φτιάξει το καινούριο άλμπουμ με αυτό τον τρόπο, αν δεν υπήρχαν. “Έχοντας μια τεράστια σκηνή και πλατφόρμα ως Moderat μπόρεσα να ελαφρύνω τον Apparat από αυτές τις προσδοκίες. Δεν θέλω να γράψω pop ύμνους. Έτσι μπορώ απλά να καταπιαστώ με τις λεπτομέρειες και τις βαθειές δομές.”

Ο Apparat πάντοτε είχε μια παράξενη οπτική και ήταν και παραμένει μια αινιγματική μορφή στην ηλεκτρονική μουσική. Με εξαιρετική παραγωγή, εντυπωσιακά δημιουργικά και στυλιστικά πρωτοποριακά, τα άλμπουμ του ξεφεύγουν από τις παραδοσιακές και αναμενόμενες συμβάσεις της electronica.

Το ‘LP5’ αποτελεί το πιο stripped-down άλμπουμ του μέχρι σήμερα. Διακρίνεται από ποιητική δομή και μια διακριτικότητα, σε σχέση με προηγούμενες δουλειές του. O Apparat φαντάζει πιο ήπιος και στοχαστικός, και παρά τις διχασμένες κριτικές που λογοκρίνουν τη μελοδραματικότητα του νέου δίσκου, η δεξιοτεχνία του είναι τελικά αδιαμφισβήτη. Και αυτό είναι που θα φέρει μαζί του στην Αθήνα στο επερχόμενο live.

YouTube video

Στις 20 Σεπτεμβρίου ο Apparat θα εμφανιστεί με τη μπάντα του στην Αθήνα, στο Gagarin 205, όπου θα μας παρουσιάσει το νέο δίσκο ‘LP5’.

Εκτός από την Αθήνα, όμως,θα εμφανιστεί live και στη Θεσσαλονική στα πλαίσια του 15ου Reworks Festival, μαζί με τους Sven Vath, Solomun, GusGus και άλλους καταξιωμένους ηλεκτρονικούς καλλιτέχνες.

Apparat

 

 

 

Item added to cart.
0 items - 0,00