Kαλέστε μας για ενημέρωση παραγγελιών Δευτέρα - Παρασκευή 3-6 μμ

Spotify Wrapped: Τί ακούσαμε περισσότερο το 2020

Το τέλος της χρονιάς σηματοδοτεί η μουσική ανασκόπηση του Spotify Wrapped.

Spotify Wrapped

Με το 2020 να πλησιάζει στο τέλος του (ευτυχώς, Παναγία μου!) ξεκινάει ο απολογισμός της χρονιάς που πέρασε. Αν όλα ήταν χάλια, -πανδημίες, lockdown και τα σχετικά-, τουλάχιστον είχαμε καλή μουσική για να τα βγάλουμε πέρα. Η μουσική πλατφόρμα Spotify δημοσιοποίησε για άλλη μια χρονιά τα στατιστικά των δημοφιλέστερων καλλιτεχνών και τραγουδιών που ακούσαμε φέτος. Το ετήσιο Spotify Wrapped, διαθέσιμο σε όλους -χρήστες και μη- σου επιτρέπει να δεις τόσο τις δικές σου top λίστες και καλλιτέχνες αλλά και της Ελλάδας και παγκοσμίως. Φέτος μάλιστα το Spotify Wrapped έρχεται με νέες δυνατότητες όπως quiz, badges και εξατομικευμένες playlist και stories που μπορείς να μοιραστείς στα social σου.

Πώς λειτουργεί το Spotify Wrapped

Το Spotify αναζητά συνεχώς τρόπους να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών του προσθέτοντας νέες λειτουργίες όπως podcasts, top genres και search-by-lyrics δυνατότητες. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί είναι συλλέγοντας δεδομένα από πιστοποιημένους χρήστες της πλατφόρμας. Εάν ένας χρήστης έχει ακούσει τουλάχιστον 5 διαφορετικούς καλλιτέχνες και 30 διαφορετικά κομμάτια τότε μετράει ως πιστοποιημένος χρήστης. Το Spotify Wrapped μαζεύει όλα τα streaming δεδομένα από 1 Ιανουαρίου εώς 31 Οκτωβρίου. Ένα κομμάτι θα πρέπει να έχει αναπαραχθεί για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα για να πιάνεται ως stream. Στην περίπτωση offline ακρόασης αυτά τα streams θα μετρηθούν την επόμενη φορά που ο χρήστης βρεθεί online. Επίσης φέτος οι νέες δυνατότητες του Spotify Wrapped είναι διαθέσιμες μόνο στην mobile εφαρμογή του Spotify.

Spotify Wrapped

Το 2020 Spotify Wrapped εκτός από τους κορυφαίους καλλιτέχνες σου για φέτος, έχει βάλει επιπλέον την κατηγορία “missed hits”. Παράλληλα έχει προσθέσει για πρώτη φορά και τα κορυφαία podcasts που μπορεί να βρει κανείς στην πλατφόρμα. Οι χρήστες επίσης κερδίζουν αναγνωριστικά μετάλλια. “Tastemakers” στην περίπτωση που οι playlists τους απέκτησαν followers, “pioneers” εάν άκουσαν ένα κομμάτι πριν φτάσει τα 50,000 streams, “collectors” αν πρόσθεσαν συγκεκριμένο αριθμό κομματιών στις λίστες τους.

Βρες το δικό σου Spotify Wrapped

Spotify Wrapped

Κατά πάσα πιθανότητα το Spotify θα σου πετάξει banner για το Wrapped με το που ανοίξεις την εφαρμογή στο κινητό σου. Εάν όχι, μπορείς να το βρεις πατώντας στο search. Κάνε scroll προς τα κάτω μέχρι να σου εμφανίσει την επιλογή 2020 Wrapped. Από εκεί μπορείς να κάνεις το recap του έτους σου μέσω stories που μοιάζουν με εκείνα του Instagram και του Facebook.

 

Σε περίπτωση που δεν έχεις εφαρμογή στο κινητό τα stories δεν είναι διαθέσιμα. Ωστόσο πατώντας στην επιλογή Made For You της desktop εφαρμογής μπορείς να δεις το Wrapped 2020 σου και τις missed hits playlist. Μπορείς επιπλέον να δεις και παλαιότερα Wrapped με τις λίστες Repeat Rewind και On Repeat.

Top Spotify Wrapped 2020 στην Ελλάδα και τον κόσμο

Spotify Wrapped

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Spotify οι top 10 καλλιτέχνες στην Ελλάδα ήταν οι SNIK, Mad Clip, Light, Travis Scott, Drake, The Weeknd, iLLEOo, TOQUEL, FY και Pop Smoke.

Ανάμεσα στα κομμάτια με τα περισσότερα streams στην Ελλάδα ήταν τα:

  • «Millionaire» – SNIK
  • «Roses – Imanbek Remix» – SAINt JHN
  • «The Box» – Roddy Ricch
  • «Drip» – SNIK, Mad Clip

 

Spotify Wrapped

O κορυφαίος καλλιτέχνης του Spotify με τα περισσότερα streams παγκοσμίως για το 2020 είναι ο Πορτορικάνος Bad Bunny. Ενώ η top γυναίκα καλλιτέχνης του 2020 ήταν αναμενόμενα η Billie Eilish. Την ακολουθούν Taylor Swift, Ariana Grande, Dua Lipa, Halsey και Lady Gaga. Τέλος, σύμφωνα με το Spotify Wrapped, το τραγούδι του 2020 ήταν το “Blinding Lights” του Weeknd με πάνω από 1.5 δις streams.

“The longest year ever may not be over yet…but your Wrapped is finally here.”

 

 

Item added to cart.
0 items - 0,00