Βρες τα σωστά καθαριστικά βινυλίου για να κάνεις τα βινύλια σου ξανά σαν καινούρια!

καθαριστικά βινυλίου

Έχεις ακούσει ποτέ τον όρο “spring cleaning”; Είναι όταν η μαμά σου, κάθε άνοιξη, βγάζει κουρτίνες, παπλώματα, καλύμματα και χαλιά και ρίχνει ένα καθάρισμα που θα έκανε τη Marie Condo περήφανη. Είναι το σχολαστικό καθάρισμα που προετοιμάζει το σπίτι για τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού. Καθαρίζουμε όχι μόνο αυτά που βλέπει η πεθερά αλλά τα ΠΑΝΤΑ! Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν, σκέφτομαι εγώ, μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις ένα spring cleaning στα βινύλια σου; Βάλε φακιόλι, πάρε κουβά και ξεκίνα!

Σωστό καθάρισμα βινυλίων χωρίς τα σωστά καθαριστικά βινυλίου φυσικά δεν γίνεται. Worry not my friend!

Παρακάτω θα βρεις τα καλύτερα καθαριστικά βινυλίου και αξεσουάρ για να κάνεις τα βινύλια και το πικάπ σου να λάμπουν!

καθαριστικά βινυλίου

 

Καθαριστικά Βινυλίου

Σκόνη, στατικός ηλεκτρισμός, λίπη…αααααααα…

Αυτά ειναι τα βινυλία σου που φωνάζουν να τα καθαρίσεις! Αρχικά ξεφορτώσου όλη τη σκόνη (=στατικός ηλεκτρισμός= κακός ήχος) με μια καλή βούρτσα από carbon fiber.

Αν προτιμάς μπορείς να χρησιμοποιήσεις βούρτσα από βελούδο ή πανάκι microfiber που είναι κατάλληλο και για στεγνό και υγρό καθάρισμα.

καθαριστικά βινυλίου

Στη συνέχεια, αφού έχεις πει αντίο στη σκόνη, σειρά έχουν τα λίπη. Φρόντισε να προμηθευτείς με υγρά καθαριστικά βινυλίου για σωστό καθάρισμα που δεν θα βλάψει τους δίσκους σου αφαιρόντας το προστατευτικό layer τους.

Σε περίπτωση που θες να επενδύσεις, αν έχεις μια μεγάλη συλλογή και περιορισμένο χρόνο μπορείς να στραφείς στα πλυντήρια δίσκων που θα κάνουν τη σκληρή δουλειά για σένα.

καθαριστικά βινυλίου

Και while you’re at it μην ξεχάσεις το πικάπ σου! Αφού ξεκίνησες κάντο ολοκληρωμένα, σωστά;

Καθάρισε τα μέρη του πικάπ σου με αντιστατική βούρτσα ή πανάκι microfiber (αφού τα έχεις καθαρίσει και αυτά ανάμεσα στις χρήσεις). Επειδή η βελόνα του πικάπ σου είναι ένα ευαίσθητο κομμάτι, δώσε της την προσοχή και τη φροντίδα που της αξίζει με τα ειδικά βουρτσάκια stylus και υγρά καθαριστικά.

και*

*Εδώ μεγάλες διαφορές δεν υπάρχουν οπότε είναι στην κρίση σου.

Και μόλις τελειώσεις με όλα αυτά δες αν ήρθε ο καιρός να αντικαταστήσεις το slipmat σου με ένα καινούριο.

καθαριστικά βινυλίου

Η φροντίδα των δίσκων σου δεν χρειάζεται να είναι κάτι δύσκολο και ψυχοφθόρο. Χρειάζεσαι απλά τα κατάλληλα καθαριστικά βινυλίου και λίγη όρεξη.

Τα παραπάνω καθαριστικά βινυλίου θα κάνουν τα βινύλια σου αστραφτερά και χωρίς να σκοτώσουν το πορτοφόλι σου!

 

 

 

 

Elektra Vais

Author Elektra Vais

More posts by Elektra Vais

Leave a Reply