βούρτσες βινυλίων

Βούρτσες  βινυλίων και βουρτσάκια καθαρισμού βελόνας για να παραμείνουν τα βινύλια σου σαν καινούρια.

Ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος να ξεφορτωθείς τη σκόνη και το στατικό ηλεκτρισμό που πλήγει τα βινύλια σου, για να συνεχίσεις να ροκάρεις ανενόχλητος!

βούρτσες βινυλίων

Γιατί βούρτσες βινυλίων; Αν σε τρομάζει η ιδέα του καθαρισμού των δίσκων σου με περίπλοκους τρόπους ή αν απλά βαριέσαι να το κάνεις, δεν είσαι ο μόνος. Ωστόσο, η διαδικασία δεν είναι τόσο βουνό όσο σου φαίνεται. Εντάξει μπορεί κάποιοι να γουστάρουν να περνάνε 48 ώρες απλώνοντας και ξεφλουδίζοντας ξυλόκολλα από ένα και μοναδικό βινύλιο. Αλλά δεν χρειάζεται να είσαι αυτός. Αρκεί να μην τα πασαλείβεις με οινόπνευμα ή να μην τα ψεκάζεις με Azax. Χρησιμοποίησε αντ’ αυτου ειδικά υγρά καθαρισμού βινυλίου για τέλειο αποτέλεσμα. Εδώ, σου έχουμε έναν αναλυτικό οδηγό για το πως να καθαρίζεις σωστά τα βινύλια σου.

Οι βούρτσες δίσκων και τα πανάκια από microfiber είναι ίσως ο πιο εύκολος και low-risk τρόπος για το καθάρισμα των δίσκων σου. Είτε κάνεις ένα υγρό καθάρισμα με ειδικό υγρό καθαρισμού είτε ένα στεγνό maintenance μετά από κάθε χρήση, οι βούρτσες βινυλίων δουλεύουν εξίσου καλά. Τα πανάκια είναι αρκετά κοινή λύση. Και τα βρίσκεις και εύκολα στην αγορά. Από μαλακό microfiber είναι ιδιαίτερα χρηστικά για υγρό καθάρισμα. Οι βούρτσες βινυλίων κατασκευάζονται συνήθως από carbon fiber. Το συγκεκριμένο υλικό έχει τη μοναδική ιδιότητα να εξουδετερώνει το στατικό ηλεκτρισμό που όπως έχουμε ξαναπεί είναι ο εχθρός του βινυλίου. Από την άλλη οι βούρτσες βινυλίων από βελούδο είναι εξίσου αποτελεσματικές και αρκετά μαλακές ωστέ να μην αφήνουν χαρακιές. Σε οποιαδήποτε περίπτωση το κόστος είναι χαμηλό και οι επιλογές πολλές για να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει.

βούρτσες βινυλίων

Πως να χρησιμοποιήσεις σωστά τη βούρτσα βινυλίων και το βουρτσάκι βελόνας:

Για τις βούρτσες βινυλίων

  • Μην πιέζεις τη βούρτσα σε σημείο που να διπλώνουν οι τρίχες (obv).
  • Με απαλές κινήσεις ακολούθησε τη φορά του βινυλίου όπως γυρνάει στο πικάπ. Χρησιμοποίησε αυτή την τεχνική όσες φορές χρειαστεί για να απομακρύνεις τη σκόνη και τις ακαθαρσίες.

Για τα βουρτσάκια καθαρισμού βελόνας

  • Πάντα να ξεκινάς από πίσω προς τα εμπρός (από το βραχίωνα προς την άκρη της βελόνας δηλαδή).
  • Χρησιμοποίησε και πάλι απαλές κινήσεις, όπου το βουρτσάκι ίσα-ίσα ακουμπάει.βούρτσες βινυλίων

Παρακάτω οι καλύτερες βούρτσες και βουρτσάκια για το καθάρισμα των βινυλίων σου

Audio Anatomy πανάκι από μαλακό microfiber, ιδανικό τόσο για στεγνό όσο και υγρό καθάρισμα βινυλίων.

Audio Anatomy βελουτέ βούρτσα για στεγνό και υγρό καθάρισμα. Με εργονομικό σχεδιασμό που εφαρμόζει στο δίσκο για τέλειο αποτέλεσμα.

Βούρτσα για καθαρισμό βινυλιών από carbon fiber, που αφερεί το στατικό ηλεκτρισμό για άψογο ήχο.

DYNAVOX σετ με βελούδινη βούρτσα βινυλίων και ειδικό βουρτσάκι για το καθάρισμα της βελόνας.

Zomo VPS-01 βελούδινη βούρτσα και βουρτσάκι κεφαλής.

DYNAVOX βούρτσα, γερμανικής κατασκευής, από carbon fiber.

Project βούρτσα carbon fiber anti-static.

βούρτσες βινυλίων

Συνοψίζοντας, σας επισημαίνω να μην ξεχνάτε να καθαρίζεται τη βελόνα καθώς και το ίδιο το πικάπ. Φυσικά στην πρώτη περίπτωση, αυτή της βελόνας, θα πρέπει και να αντικαθίσταται στα πρώτα σημάδια φθοράς όπως έχουμε πει εδώ. Έπειτα και οι ίδιες οι βούρτσες πρέπει να καθαρίζονται και τα πανάκια να πλένονται τακτικά. Προφανώς μια βρωμική βούρτσα θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Τέλος, μην ξεχνάς να ρίχνεις ένα καθάρισμα και στα καινούρια σου βινύλια προτού τα βάλεις να παίξουν!

 

 

 

Elektra Vais

Author Elektra Vais

More posts by Elektra Vais

Leave a Reply